Home
Massages
Ontspanningsmassage
Sportmassage
Kruidenstempel mass.
Hotstone massage
Lomi Lomi massage
Bamboe massage
Reiki
Prijslijst
Werktijden
Gastenboek
Foto's
Contact
Bamboe massage

 

Wat is een bamboe massage?

Bamboemassage is een "nieuwe" vorm van massage en steeds meer te vinden in Nederland. Het is een massage met oeroude Chinese uitgangspunten en levensopvattingen en is gebaseerd op de vijf elementen:  hout, vuur, aarde, metaal en water.Volgens de Chinese levensopvattingen kunnen alle natuurlijke verschijnselen in deze vijf elementen worden ingedeeld. De vijf elementen beschrijven onze relatie met externe en interne fenomenen, ze beschrijven een tot stand gebrachte cyclus of een natuurlijk proces van het leven.

 

De vijf elementen:
Hout staat in verband met het Oosten, de kleuren Blauw en Groen en de planeet Jupiter.
Vuur staat in verband met het Zuiden, de kleur Rood en de planeet Mars.
Aarde staat in verband met het Midden, de kleur Bruin en de planeet Saturnus.
Metaal staat in verband met het Westen, de kleur Wit en de planeet Venus.
Water staat in verband met het Noorden, de kleur Zwart en de planeet Mercurius.
 

Hoe wordt een bamboe massage gegeven?

Door middel van Chinese bamboestaven worden de zenuwuiteinden in je huid en de oppervlakkige spieren geprikkeld. De bloedsomloop komt op gang, wat zorgt voor meer zuurstof en voedsel voor de cellen. Een natuurlijke "high" is het resultaat. Tijdens de massage worden vijf elementen verwerkt. Bamboestaven worden gebruikt als hulpmiddelen om een volledige lichaamsmassage te geven, die als verlengstuk van handen, voorarmen en ellebogen worden gebruikt. Hierdoor kan er met deze massage dieper gewerkt worden en zal deze massage meer effect hebben. Twee van de belangrijkste eigenschappen voor deze massage zijn Piezo- en Pyro-elektriciteit. Piezo-elektriciteit wordt geactiveerd door druk, Pyro-elektriciteit door warmte. Omdat er met behulp van stokken dieper doorgedrongen kan worden in de weefsels, worden deze twee eigenschappen geactiveerd en verwarmd. De bamboemassage kan licht zijn of met veel druk, ritmisch of rustig.

 

Werking en effecten

De bamboemassage is ontspannend en vooral ook stimulerend wanneer je energie en kracht nodig hebt. Het zal helpen om giftige stoffen af te voeren en slechte bloedsomloop te verbeteren, maar ook om krampen en triggerpoints te verlichten. De massage werkt tegen vermoeidheid en stress. Het lichaam is na de massage in betere conditie.

 

 

 

 

Soewanie massage
info@soewaniemassage.nl