Home
Massages
Ontspanningsmassage
Sportmassage
Kruidenstempel mass.
Hotstone massage
Lomi Lomi massage
Bamboe massage
Reiki
Prijslijst
Werktijden
Gastenboek
Foto's
Contact

Hotstone massage

 

Wat is een hotstone massage?

Een "nieuwe" vorm van massage in Europa die in principe al eeuwen oud is. In Azië en India werden hotstones al gebruikt voor de introductie van de acupunctuur en in Amerika worden al eeuwenlang gebruikt door Indianen. Een hotstone massage is, zoals het woord al zegt, een massage met "hete stenen". Met "hete stenen" wordt eigenlijk bedoeld "warme stenen" want de temperatuur ligt om en nabij de 60 graden. Om de stenen op te warmen wordt een heater gebruikt; de stenen liggen daarbij in warm water zodat ze op temperatuur blijven.

 

Hoe wordt een hotstone massage gegeven?

Allereerst worden er warme stenen op en naast het lichaam gelegd. De stenen laten het lichaam wennen aan de warmte en geven ontspanning. Vervolgens wordt het lichaam ingesmeerd met ertherische oliën om de warme stenen goed te laten glijden over de huid. Daarnaast beïnvloeden etherische oliën lichaam, hoofd en geest en daardoor het genezingsproces. Deze massage bestaat voornamelijk uit lange, rustige en cirkelvormige strijkingen. De combinatie van warmte en beweging (thermodynamica) zrogt voor een intens diepe werking in het spierweefsel wat de massage heel effectief maakt.

 

Werking en effecten

De hotstone massage zorgt voor een diepe relaxatie en ontgifting, stimuleert de orgaanfuncties en de stofwisseling en activeert het zelfherstellingsvermogen van het lichaam. Daarnaast ondersteunt de hotstone massage alle niveaus van healing doordat het de emotionele, mentale en fysieke energieën harmoniseert. De hotstone massage is aan te raden bij elk gevoel van onevenwichtigheid in het lichaam en is bijzonder geschikt voor mensen met spier-, gewricht- of zenuwpijn, rug- en/of nekpijn, botafwijking, hoofdpijn, slechte doorbloeding, stress, burn-out of algehele moeheid. Uiteraard is deze massage ook aan te raden aan één ieder die gewoon eens lekker wil genieten!

 

 

 

Soewanie massage
info@soewaniemassage.nl