Home
Massages
Ontspanningsmassage
Sportmassage
Kruidenstempel mass.
Hotstone massage
Lomi Lomi massage
Bamboe massage
Reiki
Prijslijst
Werktijden
Gastenboek
Foto's
Contact

Lomi Lomi massage

 

Wat is een Lomi Lomi massage?

Lomi Lomi is een massagetechniek die haar oorsprong vindt in Hawaï en daar van generatie op generatie werd doorgegeven. Deze Hawaïaanse massagetechniek krijgt vanaf 1960 steeds meer bekendheid over de gehele wereld. "Lomi" is het Hawaïaanse woord voor "massage" en betekent "drukken, kneden, wrijven", maar ook "met fluwelen pootjes van een tevreden kat aanraken". Volgens de Hawaïaanse filosofie (Huna) gaat het vooral om twee zaken: Harmonie en Liefde. Gebrek hieraan leidt tot blokkades in de energiestroom van het lichaam. Lomi Lomi helpt om deze blokkades op te heffen.

 

Hoe wordt een Lomi Lomi massage gegeven?

Lomi Lomi massage, ook wel Tempel massage genoemd, is een rustige en ritmische massage gericht op ontspanning en genezing. De massage wordt uitgevoerd in mooie, lange, vloeiende bewegingen over de gehele lengte van het lichaam. Er wordt naast de handen voornamelijk met de onderarmen gemasseerd. De ritmische bewegingen zijn als een dans en kunnen vergeleken worden met de golven van de oceaan, die blokkades en spanningen in het lichaam wegspoelen. Het lichaam wordt rustig en komt weer in het eigen harmonische, natuurlijke ritme.

 

Werking en effecten

Een Lomi Lomi massage balanceert de energiestroom in het lichaam. Het herstelt de vitaliteit, vermindert stress en spanningen. Het heeft een stimulerende werking op het zenuwstelstel, de zintuigen en verhoogt het lichaamsbewustzijn. Het vermindert pijnlijke gewrichten en versoepelt de beweging van het lichaam. Zowel de stofwisseling als de bloedsomloop wordt gestimuleerd waardoor afvalstoffen gemakkelijk door het lichaam kunnen worden afgevoerd. Lomi Lomi is niet alleen een lichamelijk ervaring, maar kan ook helpen om blokkades en spanningen los te laten op mentaal, emotioneel en spiritueel gebied. De Lomi Lomi is een hele mooie, liefdevolle, uit-het-hart gegeven massage die diepe tevredenheid,heling en ontspanning brengt.

 

Soewanie massage
info@soewaniemassage.nl