Home
Massages
Ontspanningsmassage
Sportmassage
Kruidenstempel mass.
Hotstone massage
Lomi Lomi massage
Bamboe massage
Reiki
Prijslijst
Werktijden
Gastenboek
Foto's
Contact

Wat doet massage voor ons lichaam?

We leven in een tijd waarin lichamelijk en geestelijk veel van ons wordt gevraagd. Het is daarom noodzakelijk om regelmatig te ontspannen. De oudste methode om lichaam en geest te ontspannen is een massage. Een massage is heilzaam en heeft in het algemeen een goede uitwerking op de algehele gezondheid.

 

Ontspanning: een massage zorgt voor een diepe ontspanning. De bloeddruk wordt hierdoor verlaagd. De spanning in de spieren neemt af. De dagelijkse gedachten en zorgen kunnen worden losgelaten. Een heerlijk moment van lichaam en geest.

Aanraking: aangeraakt worden is één van de basisbehoeften van ieder mens. Een massage die met warmte, aandacht en respect wordt gegeven kan een gevoel van rust, loslaten en overgave geven. Dit alles draagt bij aan een gevoel van welzijn.

Bewustwording: je kunt je tijdens en na de massage meer bewust van je lichaam worden. Het lichaam geeft signalen af wanneer het niet goed functioneert. Het is heel belangrijk om bewust van je lichaam te zijn en naar deze signalen te luisteren.

Verlichting klachten: als de spieren gemasseerd worden wordt het bloed op die plaats weggeduwd. Als de druk afneemt stroomt er nieuw vers zuurstofrijk bloed in de spieren terug. Daardoor wordt de toestand van de spier verbeterd. Hierdoor kunnen ook spanning gerelateerde klachten zoals stress, hoofdpijn, rugpijn, pijnlijke spieren en gewrichten verbeteren.

Afvalstoffen: de bloedcirculatie en de lymfevaten worden geactiveerd, waardoor afvalstoffen het lichaam sneller kunnen verlaten en vocht sneller kan worden afgevoerd.

Weerstand: door de druk van de massage wordt de werking van de organen verbeterd. De weerstand wordt verhoogd.

Stofwisseling: een massage stimuleert de stofwisseling. Een massage met warmte verhoogt de stofwisseling aanzienlijk. Elke graad meer dan onze eigen lichaamstemperatuur, verhoogt de stofwisseling met 15%.

In balans: door een massage wordt er een verhoogde hoeveelheid endorfine in je lichaam aangemaakt. Dit is een stof die ervoor zorgt dat je lichaam en geest weer in balans komen.

 

Ik verzorg diverse massages. Voor ieder wat wils (GEEN EROTISCHE MASSAGE). Elke massage duurt ± 60 minuten.

 

Zie voor uitleg van de verschillende massages de subpagina's. 

(GEEN EROTISCHE MASSAGE)

Soewanie massage
info@soewaniemassage.nl